Verloskunde een topopleiding volgens HBO Keuzegids 2015

De Keuzegids HBO 2015 is op 7 oktober verschenen, waarin de kwaliteit en baankansen van hbo-opleidingen in Nederland in kaart gebracht worden. Verloskunde Amsterdam blijkt een echte topopleiding.

Verloskunde in Amsterdam scoort 80 punten (++) en verdient het kwaliteitszegel Topopleiding. Amsterdam scoort vooral goed op vaardigheden en de voorbereiding loopbaan. Ook Groningen scoort daar positief op. Verloskunde in Groningen scoort in totaal 70 punten (+). De studiefaciliteiten worden daar minder goed beoordeeld dan in Amsterdam. We verwachten dat dit is opgelost wanneer in december 2014 de uitbreiding van de locatie Groningen open gaat.

hbovt15_topopleiding_highres_xxl
Een quote uit de studiegids: “Wie verloskunde gaat studeren, krijgt overal kwaliteit. (…) En er is nog meer goed nieuws: of het nou aan de ambitieuze studenten ligt, aan de strenge ingangseisen of aan het onderwijs; afvallers en switchers zijn er bij verloskunde nauwelijks.”

Bron: “Keuzegids HBO 2015”, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Meer informatie over het kwaliteitszegel: http://www.keuzegids.org/kwaliteitszegel