Agatha Boerleider promoveert op 2 april

Op donderdag 2 april promoveert onderzoeker Agatha Boerleider op het onderwerp ‘zorgverlening aan allochtone vrouwen’. Zij is de tweede promovenda die promoveert met Deliver-data.

Tussen januari 2009 en april 2011 deden twintig verloskundigenpraktijken mee aan de Deliver-studie. De Deliver-studie is het eerste landelijke onderzoek naar de organisatie en de kwaliteit van de verloskundige zorg, vanuit het perspectief van zwangere vrouwen en verloskundigenpraktijken. Uit de studie zijn veel waardevolle data gekomen die gebruikt worden voor tien promotieonderzoeken. Onderzoekers van de afdeling Midwifery Science van het EMGO+ instituut VUmc gebruiken de data voor studies naar onderwerpen als de infectieziekten tijdens de zwangerschap, beleving van pijn, prenatale screening en leefstijl.

Op donderdag 2 april om 10.00 uur verdedigt onderzoeker Agatha Boerleider haar proefschrift:

Non-western women in maternity care in the Netherlands: exploring ‘inadequate’ use of prenatal care and the experiences of care professionals’.

Meer informatie over haar studie vind je hier.

Iedereen is welkom om de verdediging bij te wonen. De plechtigheid vindt plaats in de Agnietenkapel aan de Oudezijnds Voorburgwal 229-231 in Amsterdam. Na afloop is er een receptie.