Joint Degree Master Verloskunde officieel van start met ondertekening

Met de ondertekening van het samenwerkingsverband tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hotel Management School Maastricht, is de nieuwe Joint Degree Master Verloskunde officieel van start gegaan. De nieuwe master is in een unieke samenwerking ontwikkeld door Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam en Zuyd Hogeschool. Het is daarmee de eerste Joint Degree Master binnen de gezondheidszorg in Nederland.

De overeenkomst is ondertekend door Bart Combee, voorzitter College van Bestuur Hogeschool Inholland, Wijnand van den Brink, lid College van Bestuur Hogeschool Rotterdam en Saskia Brand-Gruwel, lid College van Bestuur Zuyd Hogeschool.

Alle drie zijn enthousiast over de nieuwe opleiding en de samenwerking. “Het is uniek dat drie hogescholen een joint degree aanbieden. We slaan de handen ineen om elkaars expertise te gebruiken,” aldus Bart Combee. Wijnand van den Brink benoemt de eenheid in verscheidenheid: “We gebruiken de verschillen tussen de drie hogescholen als kracht in deze master.” “In dit traject heb ik ervaren dat we elkaar hebben gevonden op de inhoud,” vult Saskia Brand Gruwel aan.

De nieuwe master is in nauwe samenwerking tussen de drie hogescholen en de beroepsvereniging Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) tot stand gekomen. De dertig beschikbare opleidingsplaatsen waren bij de openstelling eerder dit jaar in mei direct opgevuld. Vijftien pas afgestudeerde verloskundigen en vijftien verloskundigen die al langer werkzaam zijn, zijn aan de nieuwe opleiding gestart.

Lees hier meer over de totstandkoming van deze unieke master: Unieke master Verloskunde ontwikkeld met andere hogescholen (zuyd.nl).

Wil je meer weten over de master en hoe het onderwijsprogramma eruitziet? Ga dan naar www.masterverloskunde.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zittend v.l.n.r: Bart Combee (voorzitter College van Bestuur Hogeschool Inholland), Saskia Brand-Gruwel (lid College van Bestuur Zuyd Hogeschool) en Wijnand van den Brink (lid College van Bestuur Hogeschool Rotterdam). Staand v.l.n.r: Wim Gorissen (directeur Academie Verloskunde Amsterdam Groningen, Hogeschool Inholland), Rachelle van Haaften (directeur Gezondheidszorg en Welzijn, Zuyd Hogeschool) en Jeroen Oversier (directeur Gezondheidszorg, Hogeschool Rotterdam).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Master of science Verloskunde 2023 (Jonathan Vos Photography)