Docent Trudy Klomp promoveert 29 april

Op woensdag 29 april om 14.30 uur promoveert onderzoeker en docent Trudy Klomp aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op haar proefschrift over pijnbeheersing tijdens de baring. Zij is de derde Deliver-promovenda, maar onze eerste promoverende docent.

Tussen januari 2009 en april 2011 deden twintig verloskundigenpraktijken mee aan de Deliver-studie. De Deliver-studie is het eerste landelijke onderzoek naar de organisatie en de kwaliteit van de verloskundige zorg, vanuit het perspectief van zwangere vrouwen en verloskundigenpraktijken. Uit de studie zijn veel waardevolle data gekomen die gebruikt worden voor tien promotieonderzoeken. Onderzoekers van de afdeling Midwifery Science van het EMGO+ instituut VUmc gebruiken de data voor studies naar onderwerpen als de infectieziekten tijdens de zwangerschap, beleving van pijn, prenatale screening en leefstijl.

Op woensdag 29 april om 14.30 uur verdedigt onderzoeker en docent Trudy Klomp haar proefschrift:

Management of labour pain in midwifery care’.

Hier kunt u haar digitale proefschrift lezen.TRUDY

De plechtigheid vindt plaats in de aula van de Radboud Universiteit Nijmegen aan de Comeniuslaan 2. Na afloop is er een receptie. Iedereen is van harte uitgenodigd om de promotie bij te wonen en te vieren!