Docent Esther Feijen promoveert 27 mei

Docent Esther Feijen promoveert op woensdag 27 mei om 16.15 uur op de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveert op het onderwerp ‘determinanten van zorggebruik in de prenatale periode’. Dit onderzoek brengt in kaart hoe de Nederlandse zwangere populatie zich beweegt in de eerstelijns zorg, met als doel het verbeteren van prenatale zorg.

Tussen januari 2009 en april 2011 deden twintig verloskundigenpraktijken mee aan de Deliver-studie. De Deliver-studie is het eerste landelijke onderzoek naar de organisatie en de kwaliteit van de verloskundige zorg, vanuit het perspectief van zwangere vrouwen en verloskundigenpraktijken. Uit de studie zijn veel waardevolle data gekomen die gebruikt worden voor tien promotieonderzoeken. Onderzoekers van de afdeling Midwifery Science van het EMGO+ instituut VUmc gebruiken de data voor studies naar onderwerpen als de infectieziekten tijdens de zwangerschap, beleving van pijn, prenatale screening en leefstijl.

Op woensdag 27 april om 16.15 uur verdedigt Esther Feijen haar proefschrift:

‘On the use and determinants of prenatal healthcare services’.

esther-feijen

De plechtigheid vindt plaats in het academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen aan de Broerstraat 5. Na afloop vindt daar ook de receptie plaats.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de promotie bij te wonen en te vieren!