ORATIE ANK DE JONGE

Op 4 juni zou Ank de Jonge haar oratie houden vanwege haar benoeming tot hoogleraar Verloskundige Wetenschap. Dit is verplaatst naar 22 januari 2021. Voorafgaand aan de oratie organiseren we een symposium: Continuïteit in de geboortezorg - het belang van een vertrouwde zorgverlener. Zet de datum alvast in uw agenda! De uitnodiging volgt na de zomer.

Nieuwe term zorg tijdens baring Watchful Attendance

Ank de Jonge heeft op het Kennispoort Verloskunde Academiecongres van 7 februari jl. een prijsvraag uitgeroepen om een nieuwe term te bedenken voor zorg tijdens de baring. Uit meer dan vijftig inzendingen is uiteindelijk de term Watchful Attendance (WA) gekozen. Ank stelt dat tijd één van de belangrijkste instrumenten van de uitrusting van een verloskundige is. Zij vindt dat tijd in de verloskunde een naam nodig heeft, zodat het bestaat en kan worden gemeten en geëvalueerd.

Meer weten over de keuze en reden voor de nieuwe term? Beluister de podcast.

image

Gratis online cursus voor zwangeren: MOOC

Docent en onderzoeker Esther Feijen-de Jong heeft samen met collega’s van het UMCG en de RUG een gratis online cursus voor zwangeren ontwikkeld over gezondheid na je zwangerschap. Door deze online cursus te volgen, kunnen vrouwen voorkomen dat ze na een bevalling onnodig lang met klachten blijven rondlopen. De cursus is niet alleen voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn, maar ook voor verloskundigen en andere geboortezorgprofessionals.