Joke Koelewijn met pensioen


Tekst: Trudy Klomp


Joke Koelewijn gaat ons na 4 jaar werken bij AVAG verlaten vanwege haar pensionering. In die tijd hebben we Joke leren kennen als een hardwerkende, contentieuze, gedreven en altijd actieve ‘jonge dame’. Joke heeft, ook op onze opleiding, haar drie passies in haar werkzame leven: de verloskunde, het onderwijs en de wetenschap als een jongleur weten te combineren.

De laatste jaren fietsend vanuit Naarden naar Amsterdam in haar mooie strakke fietstenue, haar tijd verdelend tussen studenten, collega’s en haar andere baas Sanquin. Bij Sanquin is Joke gepromoveerd in de erytrocyten-antistoffen en werkzaam gebleven als senior onderzoeker in de immuno-hematologie. Als collega’s kennen we Joke als zeer betrokken, altijd met nieuwe ideeën en inzichten komend en vanuit haar expertise en lange ervaring voor ons een wijze en behulpzame collega. Joke kon ons vol trots (inclusief foto’s) laten meegenieten van haar 4 kinderen en 5 kleinkinderen, haar vrijwilligerswerk voor de kerk samen met haar man, jeugdkampen (Joke de kok), en haar oma-activiteiten (het liefst fietsend en wandelend). We gaan Joke haar rustige en inspirerende aanwezigheid missen en we wensen haar alle goeds in haar (dat weten we bijna zeker) actieve (buiten)leven met meer tijd voor haar man, kinderen en kleinkinderen.

We willen Joke bedanken voor de onwijs goede begeleiding tijdens onze scriptie over Rhesusantagonisme. Wij hebben zowel over rhesusfactoren en statistiek onwijs veel geleerd in deze weken. Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor. Geniet van uw pensioen!

Davita en Debra

Officieel geen student meer natuurlijk, maar ik heb zulke goede ervaringen met Joke! Ik moest met een groepje een schriftelijk product herkansen. Ze deed haar uiterste best om het zo snel mogelijk na te kijken. Op een vrijdag kreeg ik een mailtje: "Ik wilde vast even laten weten dat het ruimschoots voldoende is. De officiële beoordeling laat nog even op zich wachten, maar dan weten jullie het vast. Dat gaat fijner het weekend in!" Zo attent, ze kon zich helemaal voorstellen dat elke dag langer op een cijfer wachten vervelend is!

Marjolijn

We leerden elkaar kennen in mijn eerste jaar, mijn eerste werkgroep! Wat een gezelligheid en intensieve periode hebben we met elkaar meegemaakt. Samen met jou hebben we de eerste stappen in de verloskunde gezet. Bedankt voor de ondersteuning tijdens mijn opleiding!

Sam en werkgroep jaar 1

Masterfonds september 2020

Nog steeds maken verloskundigen gebruik van ons masterfonds, waarbij zij een master kunnen volgen die deels gefinancierd wordt door AVAG. In september start er weer een groep van 8 verloskundigen. Normaal ondertekenen zij het contract in feestelijke setting op de locatie in Amsterdam, maar dit keer was dit digitaal. Succes met jullie master, dames!

Nieuwe collega Laura Vos

Vanaf januari is Laura als docent begonnen aan de Academie in Amsterdam. Laura: “Het begeleiden van verloskundigen in opleiding is voor mij altijd een positief onderdeel geweest in mijn werk als verloskundige in zowel de eerste als de tweede lijn; het geeft mij energie om VIO’s te zien groeien in het vak en daarin te kunnen bijdragen. Ik ervaar de Verloskunde Academie als een inspirerende werkomgeving met een betrokken team en enthousiaste en gedreven studenten!”

TOTEMM Nothingham

Dit studiejaar is het TOTEMM-project van start gegaan, waarin o.a. wordt gegeken hoe studenten culturele competenties op kunnen doen vanuit huis (internationalisering@home); juist in deze tijd dus heel actueel. AVAG werkt in dit project samen met Italië, Engeland en Estland. In deze eerste nieuwsbrief geven ze een update en stellen ze zich voor.

BEËDIGD

In het afgelopen half jaar zijn beëdigd tot verloskundige:

GRONINGEN: JENTJE KUIPER, DINEKE SCHIPPER, ILSE OOSTING, SANNE KAPER, LUCIËNE VEDDER, MANISHA PLEIJTER, ODETTE INGENEGEREN, MEIKE OOSTENBRINK, TINKA KOETS, MANON SLAGTER, SIFRA VAN BOTTENBURG, SOPHIE KLIJNSTRA, TESSA VAN OORT, MARRIT BOEKHOUT

AMSTERDAM: TIRZA SNIJDER, CLAUDIA WENNEMERS, NADIA TICK, KIRSTEN STRAATHOF, SABINE STAAL, RODANTE VAN DER WAAL, DAPHNE DE JONG, JULIËTTE PROSÉE, MAUD VERLINDE, MAXIME WELIE, TAMARA KOUWEN, ALIËT VAN VEELEN, MARIA VILLAMARIN, ROFAYDA TAGMOUNT, ELISE BRANDWIJK

In de coronatijd vonden de beëdigingen in kleine kring plaats, met maximaal drie aanwezigen en de rest was aanwezig via videobellen. Wij zijn trots op de prestatie van deze dames en wensen ze allen geluk en succes toe in hun loopbaan!

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

image
image
image
image