Professor Eileen Hutton benoemd als hoogleraar Midwifery Science

Wetenschapper en verloskundige Professor Eileen Hutton is 1 augustus 2010 gestart als hoogleraar aan de AVAG en het instituut EMGO van Vumc. Ze is de eerste verloskundige die de Nederlandse leerstoel Midwifery Science zal bekleden.

Als Professor Eileen Hutton aan de toekomst van Midwifery denkt, ziet ze het als haar missie om het vak als autonome professie neer te zetten. Met behulp van de wetenschap wil Eileen het vak verstevigen en vooruit brengen. Eileen: 'In de gezondheidszorg zijn de meeste studies op academisch niveau en verloskunde kan niet achterblijven. De verloskunde heeft onderzoekers nodig. Als je onderzoek doet, verzamel je belangrijke informatie waar je in de praktijk weer rekening mee kunt houden. En die informatie moet je als verloskundige direct kunnen oppikken. Zo kun je de zorg voor moeder en kind verbeteren. Verloskundigen zijn zelf verantwoordelijk voor de research in hun vakgebied. Het is belangrijk om kennis op te bouwen, dat proces moet altijd in ontwikkeling blijven.’

Wil je meer weten over Professor Eileen Hutton? Download hier het laatste nummer van InTouch waarin ze wordt geïnterviewd over het hoogleraarschap.