Hbo-bachelor Verloskunde

De opleiding tot verloskundige duurt vier jaar en kan alleen als fulltime opleiding worden gevolgd. De opleidingen in Amsterdam en Groningen worden beide gekenmerkt door kleinschaligheid in studentenaantal en locatie (zestig eerstejaars in Amsterdam en achtenveertig in Groningen), gecombineerd met een hoge kwaliteit van onderwijs.

De studie is pittig, maar daar krijg je veel voor terug. Zo doe je een gedegen medische basiskennis op en zal onderzoek en wetenschap een grote rol spelen. Uiteraard zal je ook veel (interdisciplinaire) stages lopen. 24-uurs diensten en weekenddiensten draai je meteen mee.

De zwaarte van de opleiding zit in de combinatie van het opbouwen van een theoretische, medische basiskennis en het opdoen van de nodige praktijkervaring.

 

De gehele opleiding is er veel aandacht voor jouw persoonlijke groei. Zo heb je altijd een studieloopbaanbegeleider om je voortgang mee te bespreken. Je leert veel eigenschappen ontwikkelen zoals nauwkeurigheid, concentratievermogen, zelfstandigheid, doorzettingsvermogen, stressbestendigheid, grondigheid en een kritische houding.

 

Voor studenten die meer aankunnen dan het gewone studieprogramma biedt AVAG een plusprogramma. Dit plusprogramma zorgt ervoor dat je na je hbo-bachelor Verloskunde in één jaar je master kan behalen. De opleiding is dan ook zeer geschikt voor leerlingen met een vwo-diploma.

 

De studenten van AVAG hebben de afgelopen jaren verschillende keren de landelijke Scriptieprijs Verloskunde voor de beste afstudeerscriptie in de wacht gesleept. AVAG ziet dat als een bekroning op haar missie om goede verloskundigen af te leveren.