Stagebegeleiders

Stages zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding tot verloskundige. De helft van de opleiding bestaat uit het opdoen van ervaring in de praktijk, omdat de AVAG gelooft dat het beroep van verloskundige een constante beweging is van het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en een professionele houding. Daarbij kan de theorie niet zonder de praktijk.

Om het beste uit stages te kunnen halen, is goede begeleiding van groot belang. Als stagebegeleider neemt u verschillende rollen op zich. U begeleidt en coacht, maar evalueert en beoordeelt de student ook. De AVAG leert haar stagebegeleiders graag deze verschillende rollen optimaal te vervullen. Lees hier meer over de cursussen voor stagebegeleiders, aanmeldingen en het opvragen van voorlichtingsmateriaal en handleidingen.

Contact

Vragen? Neem dan contact op met:

Locatie Amsterdam

Margriet Snijders Blok
Telefoon: 020 - 495 34 35

Stuur een e-mail
Locatie Groningen

Lieke van der Schoot
Telefoon: 050 - 361 30 88

Stuur een e-mail

Cursus stagebegeleider

De kostenloze cursus Stage- en werkbegeleiding duurt vier dagen, waarvan u twee dagen met elkaar aan het werk bent op de AVAG. De overige twee dagen vult u met het maken van opdrachten met behulp van de elektronische leeromgeving van de AVAG. U dient daarvoor te beschikken over een computer met internet.

Klik hier voor alle details over de cursus Stage- en werkbegeleiding.

Caroussel

Speciaal voor stagebegeleiders heeft de AVAG cursussen opgezet onder de naam Caroussel. Tijdens deze scholing, die op verschillende locaties door het land wordt gegeven, wordt in een tijdsbestek van drie uur informatie gegeven over een voor stagebegeleiders relevant thema. De onderwerpen zijn onmiddellijk toepasbaar bij de begeleiding van studenten en de verworven vaardigheden zijn ook toepasbaar bij het werken als verloskundige.