Praktische informatie

U kunt zich aanmelden door het volledig ingevulde inschrijfformulier per post, per fax of per email aan het secretariaat te sturen. Door inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Locaties
De scholingen en trainingen worden meestal gegeven op de academies van AVAG in Amsterdam en Groningen. Waar de locatie afwijkt, staat dat bij de cursusinformatie vermeld.
Een groot aantal scholingen kan ook op locatie worden aangeboden. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor scholing op locatie kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Accreditatie
Deelnemers ontvangen na afloop van de scholing een bewijs van deelname. Indien de scholing wordt afgesloten met een toets ontvangt u een certificaat. Dit is dan bij de scholing vermeld.
Om geregistreerd te blijven in het individuele kwaliteitsregister van de KNOV moet een verloskundige met ingang van 1 januari 2006 geaccrediteerde scholing volgen, minimaal 200 uur per vijf jaar, verdeeld over de categorie├źn:

  • bij-en nascholing (minimaal 80 uur);
  • Methodisch Intercollegiaal Overleg (minimaal 40 uur);
  • vaardigheidstraining spoedeisende handelingen (minimaal 40 uur);
  • vrije keuzeactiviteiten (minimaal 60 uur).

De trainingen van AVAG zijn geaccrediteerd door de KNOV of accreditatie is aangevraagd. Zodra een training door de KNOV is geaccrediteerd, kunt u deze via de site van de KNOV toevoegen aan uw persoonlijk kwaliteitsregister. Zie voor meer informatie www.knov.nl.